POMMARD Chanlins

Grand vin de Bourgogne

Ett kraftfullt vin med stor behållningspotential som mognat ett år på ekfat. Röda bär, plommon och örter med inslag av choklad. 

Druva: Pinot Noir

Grand vin de Bourgogne


VOLNAY Cuvée Marie 

Grand vin de Bourgogne

Subtilt och komplext med en hint av röda bär, en mix av druvor från fem typer av grogrund på ägorna. Mognat under ett år i ekfat varav 30% är nya tunnor.

Druva : Pinot Noir

Grand vin de Bourgogne

MONTHÈLIE Sous Courts
Delikat lukt med en hint av röda bär, smak av smörkola med en lång eftersmak. Mognat under ett år i ekfat varav 20% är nya tunnor.

Druva: Pinot Noir

Bourgogne Aligoté 
På näsan en behaglig doft av sommaräng med tyngd på vita blommor, citrus, grape och vita frukter. Smaken är explosiva toner av citrus, grape, vita blommor och Williams päron.

Druva: Bourgogne Aligoté

Domaine Perrin

«Vi ärver inte jorden från våra förfäder, vi lånar den från våra barn. »
Antoine de Saint-Exupéry

Historia

I familjen Perrin överförs kärleken till vingårdsarbete och kvalitetsvin från far till son. Deras egendom är baserad i Volnay, Bourgogne. I stadens historia nämns redan 1445 en familj Perrin som var jordbrukare, vilka också utövat vinodling. Idag drivs gården av Vincent Perrin och hans son.

Gården

Egendomen är spridd på fem grannbyar: Volnay, Pommard, Meursault, Monthelie och Saint-Romain och består huvudsakligen av gamla vinstockar som är över 70 år gamla. Deras äldsta fortfarande producerande vinstock planterades redan 1901 av Vincents farfar, Adolphe Perrin. Vindruvor från dessa över 120 år gamla vinstockar återfinnesi Pommard.

Familjen brinner för sitt arbete vilket till mångt och mycket handlar om tålamod och observation. Vinrankorna växer i huvudsak på kalkstensbaserad mark på sydliga och östliga kullar.

Gården skördar sina druvor för hand och transporterar dem i 25 liters korgar för att undvika skador på druvorna under transporten från vinrankorna in till gården. Druvorna pressas och får sedan vara i  tankar i 10 till 20 dagar med minimalt mänskligt påverkan. Därefter tappas vinet på ekfat i källaren på gården där jäsningen sker . Alla deras viner mognar i ekfat i 10 till 16 månader . Därefter buteljeras vinerna hemma på gården.

Kuriosa

Gårdens metod för vinodling bygger på en mycket enkel filosofi: astronomisk observation, jordens arbete, kontrollerad tillväxt, respekt för växter och djur efter årstidernas naturliga rytm.

© Copyright SirWinery